تحولات منطقه

نماینده مجلس با تاکید بر اینکه بانک‌ها به جای ایفای نقش حاکمیتی در اقتصاد، به بنگاه‌های سودجو تبدیل شده‌اند، گفت: تمایل بانک‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرمولد و عدم رغبت به پرداخت تسهیلات خرد مردمی، امنیت اقتصادی را تهدید می کند.

مطالبه مجلس برای تعیین‌تکلیف سریع سهمیه‌های بانکی/ سیاست‌های پولی نادرست موتور تورم را روشن نگه داشته است
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

در شرایطی که اقتصاد کشور با اقتضائات ویژه شرایط جنگی دست‌به‌گریبان است، هدایت هدفمند نقدینگی و اعتبارات بانکی به سمت تولید و حمایت از اقشار آسیب‌پذیر به یکی از چالش‌های اصلی تبدیل شده است. در حالی که قانون بودجه، اعتبارات مشخصی را برای تسهیلات اشتغال‌زایی مددجویان نهادهای حمایتی پیش‌بینی کرده، تعلل مزمن بانک مرکزی در ابلاغ سهمیه بانک‌ها، موجب ایجاد صف انتظار ۳۰۰ هزار نفری شده است.

کامران غضنفری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با قدس، ضمن انتقاد شدید از سیاست‌های پولی بانک مرکزی، عملکرد فعلی نظام بانکی را مخرب و عامل اصلی تشدید تورم دانست.

بانک‌ها در خدمت زیرمجموعه‌ها نه تولید ملی

غضنفری با اشاره به رویکرد سودجویانه بانک‌ها گفت: سیاست‌های پولی نادرست، موتور تورم را در کشور روشن نگه داشته است. در حالی که کشور به شدت نیازمند هدایت اعتبار به سمت معیشت مردم و تولید است، شاهدیم که بانک‌ها همچنان با اولویت دادن به اعطای تسهیلات به شرکت‌های زیرمجموعه خود و خلق پول بی‌ضابطه، بر آتش تورم می‌دمند.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه بانک‌ها به جای ایفای نقش حاکمیتی در اقتصاد، به بنگاه‌های سودجو تبدیل شده‌اند، افزود: تمایل بانک‌ها به سرمایه‌گذاری در بخش‌های غیرمولد و عدم رغبت به پرداخت تسهیلات خرد مردمی، به‌ویژه در شرایط حساس فعلی، امنیت اقتصادی کشور را تهدید می‌کند. برای خروج از این وضعیت، اصلاح ساختار مدیریتی بانک مرکزی و به‌کارگیری نیروهای خبره و کارآمد، یک فوریت غیرقابل انکار است.

بانک‌ها به وظایف حمایتی خود در قبال مردم عمل کنند

عضو مجمع نمایندگان تهران با اشاره به تبعات اجتماعی تاخیر در پرداخت وام‌های اشتغال، تصریح کرد: اولویت اصلی دولت در وضعیت کنونی، باید هموار کردن مسیر معیشت اقشار آسیب‌پذیر باشد. بانک مرکزی باید از حواشی فاصله گرفته و بلافاصله سهمیه تکلیفی هر بانک را برای تسهیلات اشتغال مددجویان ابلاغ کند مجلس نیز در کمیسیون‌های تخصصی، این موضوع را به صورت ویژه پیگیری می‌کند.

غضنفری، با اشاره به فرصت‌های اقتصادیِ نهفته در این تسهیلات، خاطرنشان کرد: تسریع در پرداخت این وام‌ها صرفاً یک اقدام حمایتی نیست، بلکه می‌تواند موتور محرکی برای توسعه تولیدات کوچک‌مقیاس، از جمله پروژه‌های غیرمتمرکز انرژی خورشیدی باشد که نقش مستقیمی در توانمندسازی مددجویان و پایداری شبکه انرژی کشور دارد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.
captcha